Un nou val de scumpiri au loc în București. Taxa pentru divorț se va majora împreună cu taxele și impozitele locale care vor crește cu cinci la sută.

Noile schimbări vor intra în vigoare începând de joi, după ședința consiliului general al Primăriei conduse de Nicușor Dan. Proiectul care include creşterea taxelor şi a impozitelor la nivelul Capitalei va fi prezentat mâine, în faţa consilierilor generali ai Capitalei. Aceștia vor decide mâine prin vot, dacă sunt sau nu de acord pentru majorarea acestor taxe și impozite.

Este vorba despre o majorare cu 5%, de o raportare la rata inflaţiei, o măsură care se ia anual la nivelul Capitalei. Ideea de a majora aceste taxe şi impozite la nivelul municipiului Bucureşti a fost înaintată încă din luna februarie.

Proiectul a fost pus în dezbatere publică timp de 30 de zile, iar mâine urmează să aibă loc votul final al consilierilor. În acest an, la nivelul Capitalei au mai avut loc o altă serie de majorări ale taxelor.

Prin urmare, începând de anul viitor va trebui să achităm mai mulţi bani pentru datoriile la stat la nivelul municipiului București, pentru locuinţe, pentru deţinerea autoturismelor sau alte proprietăţi.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Aprilie 2022 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.