Episcopia Hușilor a inaugurat, luni, Așezământul social „Stinții Adrian și Natalia” din Vaslui. Este primul centru de acest gen din municipiul reședință și al optulea înființat la nivelul județean. Sfințirea locului înființat prin Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși, coordonată de consilerul eparhial Vladimir Beregoi, a fost făcută de un sobor de preoți în frunte cu episcopul Hușilor, Ignatie.

A fost inaugurat primul așezământ social de Episcopia Hușilor în municipiul reședință

Așezământul Social „Sfinții Adrian și Natalia” dispune de un centru de zi pentru copii și de un serviciu socio-medical de îngrijiri la domiciliu pentru persoane vârstnice.

Ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre importanța implicării Bisericii în acțiuni sociale și despre spijinul pe care autoritățile locale ar trebui să îl ofere pentru buna funcțioanare a instituțiilor de ocrotire socială.

„Eu cred foarte mult în aceste centre pentru că reprezintă grija noastră consecventă faţă de nişte copii. Cel puţin în centrele pe care le avem până acum, sunt copii care erau pe cale de a abandona şcoala. Toate demersurile noastre şi proiectele noastre social-filantropice de Crăciun, de Paşti şi pe tot parcursul anului sunt pe termen scurt, aceste centre sunt pe termen lung. Investim în aceşti copii şi în oamenii în vârstă, cei cărora poate nu le calcă nimeni în ogradă (...) Din nefericire, şi o spun apăsat, este o reticenţă la nivelul multor primării din judeţul Vaslui.

În municipiul Vaslui nu se pune problema, cel puţin pentru momentul de faţă există deschidere în ceea ce priveşte acest proiect, dar există o reticenţă din partea primarilor de a ni se alătura să fie partenerii noştri. Nu ştiu de ce, probabil că dintr-o anumită comoditate. Şi nu li se cere decât un sfert să contribuie, căci celelalte trei sferturi le duce Filantropia Ortodoxă. (...) Noi venim în ajutorul unei comunităţi ca Biserică, dar vrem să vedem ce contribuţie are şi autoritatea locală, pentru că şi ea are responsabilitate faţă de oameni", a spus episcopul Ignatie.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Aprilie 2022 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.