Medicul Mihai Craiu avertizează că, în ultimele luni, au luat amploare cazurile de hepatită la copii. El amintește, pe pagina de Facebook ”Spitalul Virtual pentru copii”, simptomele acestei boli și le cere părinților să meargă la medic atunci când le observă.

Cazurile de hepatită sunt în creștere în Europa, iar medicul Mihai Craiu trage un semnal de alarmă pentru părinți și nu numai: mergeți la spital și va mai mai autodiagnosticați.

”Nu e momentul acum...

Cum zicea o reclamă de la TV prezentată în ultima vreme în mod repetat. Căci avem de gătit pască, drob și ciorbă de miel...

Cred că ar trebui să știți cu toții să recunoașteți hepatita la copil. ACUM până nu se îngroașă gluma.

De unde vine motivul de îngrijorare? In ultimele luni s-a observat o creștere alarmantă a cazurilor grave de hepatită la copil. Atât de grave încât 4 copii britanici și cel puțin 2 americani au trebuit să facă transplant hepatic”, scrie medicul pe Facebook, pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

Medicul Mihai Craiu: Noi românii suntem campionii Europei la hepatită și mâini murdare

El amintește că, în doar câteva luni, au apărut cazuri extrem de grave de hepatită, iar românii sunt ”campioni” la mâini murdare.

Hepatită... hmmm, mare brânză, vor comenta niște "specialiști". Noi românii suntem campionii Europei la hepatită și mâini murdare... Da, hepatită. Dar nu una cunoscută... Toate aceste cazuri foarte grave au fost testate amănunțit și s-au exclus infecțiile cu virus hepatitic A,B,C,E, delta, etc. Cine este de vină? Pe scurt - nu se știe încă. Au fost luate în discuție adenovirusul 41, un serotip ce poate produce gastroenterită sau noul coronavirus.

Vorbim despre 74 cazuri în Regatul Unit, de câteva în Spania, Danemarca, Olanda (pentru Europa) și SUA.

Cazuri extrem de grave care au apărut în câteva luni. Medicii britanici au comentat că numărul acestor cazuri descrise în martie și aprilie 2022 este mai mare decât toate cazurile raportate într-un an întreg, în 2018 sau 2019”, mai scrie doctorul.

Iată care sunt simptomele hepatitei, potrivit doctorului.

Toți părinții vor trebui să poată recunoaște repede hepatita acută gravă, spune medicul Craiu.

”Un astfel de copil are:

- icter cutaneo-mucos (este galben la piele și la ochi, vezi poza din comentarii)

- stare de oboseală extremă, foarte neobișnuită și inexplicabilă prin efortul depus de copil

- urini închise la culoare (ca berea brună sau ca ceaiul negru)

- scaune foarte deschise la culoare (scaune acolice, asemănatoare celor pe care le avea copilul în primele luni de viață cât era alăptat la sân sau cu o formulă de primă vârstă)

- mâncărimi inexplicabile pe piele (fără semne de boală cutanată)

- sângerare produsă la minime traumatisme sau chiar fără motiv

In general copilul cu hepatită se simte MULT mai rău decât arată!

Nu vă autodiagnosticați, nu folosiți de capul vostru unul din multele produse destinate sănătății ficatului (e superofertă la TV), ci mergeti la medic! URGENT!”, ne sfătuiește medicul.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Aprilie 2022 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.