Părintele Vasile Ioana a oferit un scurt interviu înainte de Învierea Domnului, prin intermediul căruia le-a dat câteva sfaturi creștinilor care așteaptă cu nerăbdare ziua de Paște, explicându-le că această sărbătoare nu este nici despre mâncare, dar nici despre băutură.

Părintele Vasile Ioana, despre Nașterea Domnului

Duhovnicul lui Dan Negru a fost rugat să discute despre adevărata însemnătate a Paștelui, care este cu mult mai mult decât văd oamenii. Pentru mulți nu înseamnă mai mult decât mâncare și băutură, iar părintele a vrut să lămurească și faptul că nu contează doar să ai ce pune pe masă într-o asemenea zi și să vină iepurașul la cei mici.

Părintele Vasile Ioana a povestit că Paștele este doar despre Iisus Hristos care s-a sacrificat pentru noi și pe care toți creștini ar trebui să Îl slăvească. El ne-a dăruit viața sa și ar trebui să gustăm din Învierea Lui și să vrem să fim cu El, după cum însuși duhovnicul a zis. Mia mult de atât, el a ținut să precizeze și faptul că Paștele are sens, dacă și noi înviem odată cu Domnul Nostru Iisus Hristos și dacă suferim sau ne bucurăm în același timp cu El.

„Toți creștinii ar trebui să înțeleagă Paștele nu e despre mâncare și băutură, că Paștele nu este despre iepuraș, că Paștele nu este despre băute și despre dezmățuri și despre alte păcate. Paștele este despre Iisus Hristos, care prin moartea Lui ne-a dăruit nouă viața Lui. El a omorât moarte cu moartea Lui, cu sacrificiul Lui și victoria învierii Lui ne-a dăruit-o nouă. Noi ar trebui să gustăm din Învierea Lui și să vrem să fim cu El. Acest Paște are sens dacă și noi Înviem odată cu El. Cum, la Prohod suferim cu El, pe drumul crucii, acum de Paște să ne și bucurăm cu el.”, a declarat părintele pentru wowbiz.ro.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Aprilie 2022 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.