Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit despre situația epidemiologică COVID din China și cum influențează criza sanitară din Europa.

Rafila, despre creșterea cazurilor de COVID din China

Ministrul Sănătății a declarat că este de părere că situația COVID din China este una diferită față de cea din Europa. Aproape toate statele din Europa se află în zona verde, majoritatea renunțând la starea de urgență și ridicând restricțiile anti-COVID-19.

"Situaţia din China în ceea ce priveşte pandemia nu are legătură cu situaţia din Europa. Acolo circulă tulpina Omicron, care în România şi în regiunea Europeană OMS a circulat şi dacă vă uitaţi în toate ţările din această regiune s-a ajuns în Zona verde aproape în toate ţările", a spus Rafila, într-o conferinţă de presă la Spitalul "Marie Curie".

Cel mai puternic centru economic al Chinei, orașul Shanghai, trece printr-un nou val de infectări, mult mai sever față de cele anterioare. Autoritățile s-au văzut nevoite să impună un lockdown cu reguli stricte pentru siguranța și sănătatea locuitorilor. Cu toate acestea, cazuri cresc tot mai mult în fiecare zi și au fost înregistrate și câteva decese.

Retail jobs

Mai mult, sănătatea psihică a locuitorilor este grav afectată de situația care se prelungește de mai bine de doi ani. Aceștia sunt închiși în case fără a avea voie să părăsească locuința fără motiv bine întemeiat, orașul este paralizat, iar presiunea psihologică îi face pe mulți sp cedeze.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Aprilie 2022 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.