Nouă ambulanțe din dotarea Serviciilor Judeţene de Ambulanţă şi două ambulanțe din dotarea SMURD au fost donate de România pentru serviciile de urgenţă din Ucraina.

Ambulanțe donate pentru serviciul de urgență din Ucraina

„11 ambulanţe, 9 din dotarea Serviciilor Judeţene de Ambulanţă şi 2 din dotarea SMURD au fost donate de ţara noastră serviciilor de urgenţă din Ucraina”, potrivit unui comunicat de presă.

Guvernul a specificat că autospecialele sunt complet echipate şi funcţionale cu întreg echipamentul medical necesar şi acestea vor fi folosite pentru evacuarea persoanelor rănite şi acordarea ajutorului medical de urgenţă.

Ideea cu donarea celor 11 autospeciale a venit din partea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și a fost aprobată la finalul lunii trecute prin Hotărâre de Guvern.

„Este o donaţie făcută către autorităţile din Ucraina, potrivit unui memorandum pe care Guvernul l-a aprobat şi a răspuns în acest fel solicitării autorităţilor din Ucraina de a acorda asistenţă internaţională în contextul gestionării situaţiei generate de agresiunea militară rusă”, a declarat pe 25 martie Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Aprilie 2022 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.