Orașul Shanghai din China se află la moment în lockdown total, sub cele mai severe restricții COVID. Din cauza situației tensionante, locuitorii au început să își pună capăt zilelor, iar animalele de companie ale acestora sunt ucise de muncitorii sanitari.

Lockdown-ul din Shanghai a instalat teroare în locuitori

Orașul Shanghai, cel mai populat oraș al Chinei, este plasat în lockdown de aproximativ cinci săptămâni. Oamenii sunt obligați să stea izolați în case, însă numărul de cazuri crește extrem de rapid de la o zi la alta.

Persoanele care sunt testate pozitiv la coronavirus sunt plasate în centre speciale de carantinare pentru un termen nedeterminat. Potrivit dailymail.co.uk., unii locuitori care erau înfometați au ajuns să jefuiască magazinele alimentare din oraș.

Câini și pisici omorâte în Shanghai

Regulile severe ale lockdown-ului i-au pus la mari încercări li au creat probleme de sănătate psihologică locuitorilor. Tot mai multe persoane cedează nervos, intră într-o depresie profundă și se rup de realitate din cauza condițiilor pandemice.

Mai multe persoane au ajuns să se sinucidă din cauza lockdown-ului care îi presează mental. Mai tragic este faptul că animalele de companie ale celor care au fost infectați cu coronavirus sunt omorâte de muncitorii sanitari din cauza fricii de a nu se răspândi virusul.

Un videoclip postat pe Twitter a zguduit rețelele de socializare: o grămadă de saci de gunoi ar fi umpluți cu pisici și câini omorâți din cauza virusului și aruncați pe stradă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Aprilie 2022 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.