Mai multe echipaje medicale au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică la un concert organizat într-un club din Sectorul 1 București, unde mai mulți tineri s-au călcat în picioare după ce o persoană a pulverizat în aer spray lacrimogen. Speriați că ar putea trăi un al Colectiv, aceștia s-au îmbrâncit pentru a ieși din local, unde singura ușă s-a dovedit insuficientă în îmbulzeala generală. Nouă puști au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar poliția a deschis o anchetă și trebuie să stabilească acum dacă barul avea toate avizele pentru funcționare, dar și cine a deschis panica.

Busculadă într-un club din București, după ce o persoană a pulverizat în aer spray lacrimogen

Peste 300 de tineri s-au găsit în club, dansând și cântând pe muzică trap, pe scenă fiind artiștii lor preferați. Din senin, distracția s-a oprit și s-a declanșat panica, după ce cineva a dat cu spray lacrimogen. Adolescenții au început să alerge haotic și să țipe, apoi a urmat o luptă pentru supraviețuire.

„Băi, să oprească! Ia uite! Nu vă împingeți!”

„Au omorât-o pe aia, au călcat-o în picioare! Trebuie să iasă toată lumea” - se aude pe o înregistrare video.

„S-au urcat unii pe alţii. S-a auzit numai: Bă, fugiţi! Se dă cu gaze! Era o fată în faţa mea pe care o trăgeau nişte băieţi. Era leşinată. Şoc şi groază. Un prieten era tăiat la picior”, a spus un martor.

„Alex, Alex! S-o caute cineva pe Bianca. A ieșit?”

„Era să mor! Efectiv simți că mori, simți că ești aproape de moarte și că scapă cine poate!”

„Bodyguarzii ne împingeau înapoi. Aproape picam pe spate. Cei de la intrare ne împingeau în Ne-am strecurat printre ei, pe sub mâinile lor. ieşeau pe genunchi, pe burtă. Strigam să ne lase să ieşim afară”, a spus un tânăr pentru Observator.

„A fost ca la Colectiv, era să murim!”, a scris una dintre persoanele prezente la concert pe o rețea de socializare.

Doar o persoană a depus plângere până acum

Până în acest moment, doar o persoană a depus plângere. Este vorba despre o fată care a ajuns la spital după ce a inhalat gazul lacrimogen. Polițiștii vor verifica modul cum s-a desfășurat concertul, dacă organizatorii au luat toate măsurile necesare, dacă existau destule ieșiri de urgență, dacă acuzația martorilor conform căruia paznicii i-ar fi împiedicat pe tineri să iasă e veridică și cine a declanșat panica.

Citeste si:
Cum să faci compania ta o destinație de top pentru tinerii din...
Cum să faci compania ta o...

„Se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de portul sau utilizarea fără drept de obiecte periculoase”, a transmis Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliția Capitalei.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Aprilie 2022 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.