Această zi de joi a fost una specială pentru romano-catolicii din întreaga lume. Aceștia au sărbătorit Joia Mare sau Joia Paștelui. Papa Francisc a început slujba religioasă de dimineață în biserica Sfântul Petru.

Catalocii au sărbătorit Joia Mare

La slujba religioasă desfășurată joi, preoții de la Vatican au sfinţit trei uleiuri, care vor fi folosite la slujba din Sâmbăta Mare, la botez sau la ungerea cu mir a persoanelor bolnave.

Papa Francisc a făcut şi obiceiul de spălare a picioarelor. Tradiția creștină spune că Isus a spălat picioarele apostolilor săi cu o noapte înainte de a fi răstignit pe cruce. În cadrul ceremoniei religioase, Papa a spălat simbolic picioarele unor deținuți.

După aceasta a urmat Liturghia Cinei Domnului, în cadrul căreia preoţii poartă veşminte albe, iar altarul este decorat cu flori vii, cât mai colorate.

Sărbătoarea Paștelui în acest an

Sărbătorile pascale sunt foarte îndrăgite și așteptate de oamenii din întreaga lume. În acest an, catolicii sărbătoresc Paștele în data de 17 aprilie, atunci când creștinii ortodocși vor sărbători Duminica Floriilor. Paștele creștinilor ortodocși este în acest an pe data de 24 aprilie.

Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Aprilie 2022 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.