Peste 90 de persoane au fost evacuate sau au părăsit singure locuinţele în urma unei explozii care a fost urmată de un incendiu, într-un bloc din municipiul Constanţa.

ISU Dobrogea a transmis că, în noaptea de miercuri spre joi, pompierii au fost solicitaţi să intervină pe Aleea Egretei din municipiul Constanţa, acolo unde s-a produs o explozie urmată de un incendiu, la un bloc de locuinţe P+3.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani şi o femeie de 49 de ani au suferit arsuri şi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Constanţa.

Bărbatul este conștient si are arsuri pe aproximativ 40-50,% pe suparafața corpului, suspect de arsuri căi aeriene, iar femeia are arsuri aproximativ 30%, suspectă de arsuri căi aeriene.

Ambii fiind suspecti de cai aeriene au fost intubați pe camera de resuscitare.

Explozie și incendiu într-un bloc din Constanța. Au fost afectate 25 de apartamente

În jurul orei 3:14 minute, prin apel unic de urgență 112 am fost informații despre faptul ca în Constanța, pe aleea Egretei, la un bloc de locuințe P+3, a avut loc o explozie urmată de incendiu. Din primele momente au fost alocate 3 autospeciale de stingere cu apa și spuma, 2 autoscări, 1 descarcerare, 3 SMURD tip B, 1 autospecială transport victime mulțime și 3 ambulanțe de la serviciul județean de ambulanță.

În urma incendiului au ars aproximativ 25 mp dintr-o garsoniera situată la etajul 2, iar din cauza exploziei au fost afectate alte 25 de locuințe. Au fost evacuate un număr de 20 de de persoane de către echipajele de intervenție, iar 71 de persoane s-au autoevacuat. În urma incendiului au fost transportate la spitalul județean Constanța de către 1 SMURD si 1 SAJ, 2 victime care prezentau arsuri.

La fața locului a fost și un reprezentant din cadrul primăriei Constanța în vederea identificării de persoane care ar avea nevoie de relocare.

Incendiul a fost lichidat în mai puțin de o oră, iar misiunea de evaluare a pagubelor s-a finalizat în jurul orei 08.00”, transmite ISU Dobrogea, potrivit replicaonline.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Aprilie 2022 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.