Sasha Makoviy, femeia care a scris datele de contact pe spatele fetiței sale, pentru ca aceasta să fie recuoscută în cazul în care părinții ei sunt uciși, a ajuns în siguranță în Franța, după ce a trecut prin România.

Femeia a scris numele micuței Vira, vârsta și câteva numere de telefon pe spatele fetiței, pentru ca aceasta să fie identificată, în cazul în care familia ar fi fost separată sau ucisă, în timp ce fugea din Kiev. Acum, familia se află, în siguranță, în Franța.

Sasha Makoviy a povestit, pentru BBC, cum i-a venit ideea de a scrie datele de contact pe spatele fetei ei, Vira.

„Era prima zi de război și ne pregăteam pentru a fugi din Kiev și pur și simplu nu știam ce va fi. Nu eram sigură dacă vom putea să ieșim din casă, dacă vom fi loviți de rachete. A fost cea mai mare teamă a mea că Vira se pierde sau că vom muri și nu va ști niciodată cine este sau din ce familie provine”, a declarat Sașa pentru The World Tonight de la BBC Radio 4.

Femeia care a scris pe spatele fiicei sale a ajuns în Franța, după ce a trecut prin România

După o lungă călătorie prin Moldova, România și Belgia, Sasha Makoviy a ajuns în Franța și spune că este zdruncinată” psihic, scrie Digi24.ro.

Se teme în continuare să iasă din casă, pentru că vede în orice piatră o mină antiterestră.

„Vira este bine. E prea mică pentru a înțelege ce se întâmplă. Poate simți tensiunea mea, dar este prea mică pentru a înțelege. Sunt foarte fericită că este mică. Ea este foarte fericită”, a mai spus femeia.



Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Aprilie 2022 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.