Un taximetrist a fost filmat de un client în timp ce juca la păcănele pe telefon, chiar în timpul conducea. Întâmplarea a avut loc în Vaslui.

Un pasager l-a filmat pe șoferul unui taxi în timp ce acesta se juca la păcănele, pe telefon.

“Așa poți muri din cauza unui neatent. În loc să se uite la drum, el juca jocuri de noroc în timpul cursei. O secundă de neatenție și poate intră cineva în tine, fără să apuci să-l vezi”, a spus pasagerul, care a trimis filmulețul site-ului vremeanoua.ro.

Folosirea telefonului la volan este interzisă

Șoferii care folosesc telefoanele mobile pentru a transmite mesaje, a înregistra, a fotografia sau a vorbi în timp ce conduc vor fi sancționati cu amenzi mult mai mari, din luna ianuarie a acestui an. Dacă în timp ce folosesc telefonul încalcă și alte reguli de circulație, conducătorii auto vor fi sancționați și cu suspendarea pentru 30 de zile a dreptului de a conduce.

Nerespectarea acestei norme de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai constituie contravenție și este sancționată cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni, de la 6 la 8 puncte-amendă (în prezent de la 870 de lei la 1.160 de lei), și cu aplicarea sancțiunii complementare de 4 puncte de penalizare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Aprilie 2022 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.