Medici, jurnaliști, influenceri, platforme online, pagini de social media, creatori de conținut scris, audio și video se reunesc în primul hub de comunicare în sănătate din România, HealthHUB. Scopul HealthHUB este să creeze doar conținut despre sănătate fundamentat pe cercetări științifice, validat de medici și scris pe înțelesul tuturor, potrivit unui comunicat de presă.

Primul hub de comunicare în sănătate din țară

În formula de lansare, HealthHUB îi cuprinde pe medicii Irina Costache, Georgian Ciobotaru, Ioan Boleac, Georgiana Gheba, Alexandra Dobrescu (Derma Mum), jurnaliștii Dan L. Brumar și Adriana Turea, creatorii de conținut medical Ines Nerina, Florina Badea, Paula Rusu, Anca Bold Gheorghe (Blog în tandem), Monica Rădulescu și cel mai mare canal de YouTube de sănătate din România, Pacientul 2.0.

E nevoie de un pol menit să contrabalanseze informațiile eronate care au o putere de viralizare foarte mare.

Ușile acestui hub sunt deschise pentru orice comunicator își dorește să transmită informații corecte. Ne place ceaiul de mușețel, dar credem că bolile se tratează cu medicamente. Iubim bunicile și sfaturile lor, dar preferăm tratamentele prescrise de medici. Avem încredere în știință și specialiști și credem că e nevoie de acest pol menit să contrabalanseze informațiile eronate care au o putere de viralizare foarte mare.” spune Laura Ivăncioiu, PR Director la DeciSePoate, agenția care a inițiat proiectul.

Retail jobs

Rata mortalității evitabile prin prevenție în România

Dezinformarea și deficitul de educație medicală reprezintă două mari probleme în România de azi. Exemplele altor țări demonstrează că un nivel crescut de educație medicală a publicului va duce, pe termen lung, la îmbunătățirea stării de sănătate a românilor.

În momentul de față, datele publicate de Comisia Europeană arată că speranța de viață la naștere în România este a doua cea mai scăzută din UE, iar rata mortalității evitabile prin prevenție este a treia cea mai scăzută din grupul EU27.

Rețelele sociale abundă de fake news, informații false, preluate și promovate de foarte mulți români. Pandemia de coronavirus a dus la o exacerbare a acestui fenomen, cu efecte îngrijorătoare în domeniul sănătății publice. Conform unui studiu Eurostat, doar 12 români din 100 verifică informațiile pe care le găsesc online.

Citeste si:
Alina Eremia, despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
Alina Eremia, despre...

Despre DeciSePoate

DeciSePoate este o agenție de PR înființată în anul 2005, care are un portofoliu concentrat pe zona de sănătate și care comunică, informează și educă publicul larg, creând conținut scris, audio și video.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Aprilie 2022 - 06 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.