Societatea de Transport București a anunțat că începând de miercuri vor intra în vigoare abonamentele metropolitane pentru elevi și studenți.

Abonamente metropolitane pentru elevi și studenți

Începând de miercuri, elevii și studenții din Capitală vor putea beneficia de abonamentele metropolitane, fiindu-le aplicată reducerea de studenți și elevi pe parcursul întregului an şcolar.

Cei care beneficiază de reducerea integrală pentru transportul în comun sunt elevii claselor 0-XII, elevii şcolilor profesionale, elevii şcolilor postliceale şi elevii şi studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii în baza unei legitimații.

Studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă în instituţiile de învăţământ superior acreditate cu vârsta de până la 26 de ani beneficiază de 50% reducere la abonamentele pentru transportul public.

Abonament pe 12 luni pentru elevi și studenți

Din această miercuri, elevii și studenții își pot achiziționa abonamentele lunare, cele pentru 6 luni sau cele anuale de la centrele de emitere şi reîncărcare STB.

Cu doar câteva zile în urmă, Directorul General al Societății de Transport București, Adrian Criț, a anunțat că se va crea un abonament pentru o perioadă de 12 luni pentru elevi și studenți pentru a nu mai fi nevoie ca aceștia să meargă lunar la ghișee pentru prelungirea abonamentului.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Aprilie 2022 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.