Pe drumurile publice din România tot mai des întâlnim mașini cu volanul pe dreapta. Numărul accidentelor în care sunt implicate aceste mașini depășește 10% din totalul de cazuri.

Mașinile interzise în România

Accidentele cu mașinile care au volanul pe partea dreaptă constituie 10% din total. Prin urmare, autoritățile române au implementat un proiect de lege prin care vor să interzică circulația acestor autovehicule pe drumurile publice din țară.

Șoferii care nu vor respecta această nouă regulă se vor alege cu amendă. Aceștia riscă sancțiuni de la şase până la opt puncte, ceea ce semnifică amenzi de până la 1.160 de lei.

Mașinile cu volanul pe dreapta nu au aceeaşi vizibilitate

Titi Aur, fost campion de raliu, susține că la o mașină cu volanul pe dreapta nu ai aceeaşi vizibilitate și acceaşi calitate a condusului.

"Cred că orice om de bun simţ spune acelaşi lucru, că nu are ce să caute o maşină cu volan pe dreapta într-un trafic în care toată are volan pe stânga. S-a ajuns să avem maşini înmatriculate cu volan pe dreapta, pentru că în România nu avem un proiect care să viezeze acest lucru.”, a spus fostul campion de raliu.

Numărul de accidente și morți din țară este mai mare decât în toată Europa. Titi Aur afirmă că România are nevoie de un plan pentru a rezolva această situație, iar această lege va fi un prim pas.

„Avem nevoie de un plan pentru reducerea numărului de accidente, iar acest proiect de lege va pune o cărămidă la acest plan important care trebuie să vină", a spus Titi Aur.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Aprilie 2022 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.