Cinci TIR-uri pline cu ajutoare umanitare din Marea Britanie pentru refugiații ucraineni au ajuns în România prin Centrul de consiliere a refugiaţilor din cadrul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava (USV). La Observatorul Astronomic al instituţiei s-a amenajat un magazin special cu produse gratuite pentru refugiații ucraineni care s-au adăpostit în judeţ.

Magazin cu produse gratis pentru ucraineni

Universitatea din Suceava a fost una dintre instituțiile foarte receptive la durerea și nevoia de ajutor a refugiaţilor ucraineni. Zeci de nopți au stat și au cazat refugiați, au oferit mese gratuite, servicii de traducere şi consiliere, dar şi distribuirea ajutoarelor, alături de voluntari, profesori şi studenţi, din Centrul de consiliere a refugiaţilor, coordonat de prof. univ. dr. Mihai Dimian.

"Centrul USV de consiliere a refugiaţilor mulţumeşte echipei de sprijin de la Speednet International Ltd (Hereford, Regatul Unit), coordonată de doamna Mihaela Reynolds, tuturor companiilor şi persoanelor din Regatul Unit care au contribuit până acum la strângerea şi transmiterea către Centru USV a cinci tiruri de produse umanitare", se arată în comunicatul de presă al instituţiei.

Produsele venite din Marea Britanie au fost repartizate în unele centre din Ucraina (din regiunile Cernăuţi şi Viniţa), în centrele de refugiaţi din judeţele Suceava şi Botoşani. De asemenea, la Observatorul Astronomic al USV a fost amenajat un magazin cu produse gratuite pentru refugiaţii ucraineni, magazin ce este vizitat zilnic de aproximativ 100 de familii refugiate în zona Sucevei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Aprilie 2022 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.