Un incendiu s-a produs, marți dimineață, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Bagdasar Arseni din București. Focul a izbucnit la acoperișul unității care a fost modernizată recent. Primele informaţii arată că nu sunt persoane rănite. 7 pacienți și personalul medical s-au evacuat înaintea sosirii forțelor de intervenție.

Incendiu la Spitalul Bagdasar-Arseni din București

Alarma s-a dat în jurul orei 07.00, când pompierii de la ISU București au fost sesizați că un incendiu a izbucnit la acoperișul UPU. Este vorba despre o clădire nouă UPU, care a fost dată în folosință în urmă cu mai puțin de un an. Spitalul a fost modernizat recent. Ajunși la fața locului, pompierii au văzut că în zona acoperișului era fum dens.

„Primele forţe ajunse la caz au constatat că se degaja fum de la nivelul acoperişului. A fost realizat un dispozitiv pentru stingerea incendiului şi pentru evacuarea persoanelor din interior", a transmis ISU, care a trimis la fața locului echipaje de descarcerare, de stingere a incendiilor și autoscări.

Focul a fost stins rapid și nu au existat victime, pacienții și cadrele medicale care erau în UPU ieșind la timp din spital. La fața locului sunt încă echipaje de pompieri care verifică o posibilă cauză a incendiului. În zonă se circulă dificil, bulevardul fiind blocat de echipajele de intervenție numeroase trimise la fața locului.

Cauza incendiului

Orlando Șchiopu, șeful ISU București, a transmis că sesizarea a fost primită la ora 07:12 și că echipajele au ajuns în șase minute la locul incendiului. A ars un cablu electric și a fost afectată izolația de la acoperiș, a devoalat el. Conform acestuia, au ars doi metri pătrați de acoperiș.

După ora 08:00 nu mai erau focare, aerul se putea respira în zonă și nu mai există niciun pericol. Clădirea modernizată este autorizată din luna septembrie a anului 2021, a comunicat pompierul.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Aprilie 2022 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.