Carnea de miel este nelipsită pe masa de sărbătoare a românilor, însă nu toată lumea își permite, mai ales că în ultima perioadă prețurile au explodat. O bună alternativă a cărnii de miel este cea de curcan. Aceasta este la fel de gustoasă, mai puțin costisitoare și dietică.

Carnea de curcan, alternativă pentru masa de Paști

În ultima perioadă, prețurile la produsele alimentare a explodat considerabil. Cu pași repezi se apropie sărbătorile pascale, iar românii au și început să facă cumpărăturile necesare. Nelipsită de pe masa de sărbătoare este carnea de miel, însă în acest an se așteaptă prețuri uriașe. Cei care vor să economisească și să mănânce sănătos înlocuiesc carnea de miel cu cea de curcan.

Carnea de curcan este foarte benefică pentru sănătatea organismului uman. Fie că este preparată la cuptor, grătar sau în ciorbe, aceasta îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi ajută la scăderea nivelului de colesterol. Cel mai mare procesator din ţară de carne de curcan ambalează sute de tone de carneși le distribuie către magazinele din toate județele țării pentru ca românii să se aprovizioneze din timp cu cele necesare.

Cât costă un kilogram de carne de miel

"Avem toată gama de produse preparate. Cu siguranţă carnea curcan va fi mai ieftină în piaţă acum de Paşte decât carnea de miel. Anticipam preţuri 18-19 lei pe kg, carnea de miel va fi cu siguranţă mult mai scumpă", spune Răzvan Sandru, director general firmă producătoare de carne.

Oamenii se arată mulțumiți de prețul accesibil al cărnii de curcan față de prețul unui kilogram de carne de miel. Un kilogram de carne de curcan pornește de la 13 lei, iar carnea de miel ajunge să coste în unele magazine peste 40 de lei kilogramul.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Aprilie 2022 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.