A mai rămas puțin timp până la sărbătorile pascale din acest an. Românii vor beneficia de o minivacanță de Paște.

Minivacanță de Paște pentru români

Sărbătorile de Paști din acest an vin cu o vacanță scurtă de patru zile în a doua jumătate a lunii aprilie. Vineri, 22 aprilie, cunoscută și ca Vinerea Mare este considerată zi liberă, 24 aprilie, duminică, este sărbătorit Paştele Ortodox, iar luni, 25 aprilie este a doua zi de Paşte, de asemenea zi liberă.

Pentru cei cu alte culte religioase, vor beneficia și acestea de câteva zile libere. Paștele catolic în acest an este sărbătorit cu o săptămână mai devreme decât cel ortodox. Paștele catolic pică în data de 17 aprilie, duminică, iar 15 aprilie - Vinerea Mare și 18 aprilie - a doua zi de Paște sunt la fel declarate zile libere legale.

Zilele libere în anul 2022


  • 1 mai(duminică)- Ziua Muncii

  • 1 iunie(miercuri)- Ziua Copilului;

  • 12 iunie şi 13 iunie(duminică şi luni)- Prima şi a doua zi de Rusalii;

  • 15 august(luni)- Adormirea Maicii Domnului;

  • 30 noiembrie(miercuri)- Sfântul Andrei;

  • 1 decembrie(joi)- Ziua Naţională a României;

  • 25 decembrie şi 26 decembrie(duminică şi luni)- Crăciunul.

Potrivit legislației, angajații care lucrează în zile de sărbătoare legală trebuie să primească compensaţii din partea angajatorilor. Dacă nu li se acordă o astfel de compensare, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază.

Angajatorii care nu respectă acest drept al angajatorilor și nu le compensează zilele libere legale lucrate riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Aprilie 2022 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.