Compania americană Moderna care a fabricat vaccinul contra COVID-19, a anunțat că va retrage un lot de vaccin de peste 764.900 de doze. Decizia a fost luată după ce s-a identificat o fiolă contaminată de un corp străin.

Un lot de vaccin Moderna se retrage din Europa

Nu au fost identificate probleme de siguranţă, a spus Moderna despre Loturile cu vaccin care au fost distribuite în Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania şi Suedia în luna ianuarie a acestui an nu au raportat probleme de siguranță sau nereguli.

Compania a anunțat că s-a identificat un singur flacon contaminat, iar pentru siguranță a fost retras întreg lotul. Producătorii vaccinului însă nu au menționat și ce a fost descoperit în flaconul respectiv.

Câte doze de Moderna s-au administrat în lume până acum

Anul trecut, Japonia a retras din întrebuințare unele doze de vaccin Moderna în urma unei investigații care a rezultat contaminanţi din oţel inoxidabil în unele fiole.

Până la momentul actual, la nivel mondial au fost administrate peste 900 de milioane de doze de vaccin Moderna Covid-19.

Compania farmaceutică Moderna a menționat că nu crede că acea contaminare care a fost găsită ar prezenta vreun risc pentru celelalte fiole din lot, însă acesta a fost retras pentru siguranța populației.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Aprilie 2022 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.