Social 7 Aprilie 2022 11:13 de Clara Vacaru
Iacob Rât, fost mascat devenit agent de poliție la Secția 4, a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a fost prins la furat în Dedeman Cluj. El a fost prins la furat și în anul 2020, tot într-un magazin din Cluj.

Iacob Rât lucrează la Secția 4 Poliție, iar marți dimineața, 5 aprilie, a intrat în Dedeman, în timpul serviciului, și a luat un minicompresor, pe care l-a ascuns sub caschetă. Angajații magazinului l-au văzut cum a ascuns obiectul și l-au confruntat la ieșire, iar apoi au anunțat autoritățile. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

”La data de 5 aprilie a.c., în jurul orei 11.00, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată prin intermediul reprezentantului legal al unei societăți comerciale din municipiul Cluj-Napoca, cu privire la faptul că un bărbat care purta uniforma de poliție, ar fi sustras două produse din interiorul magazinului. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, prejudiciul înregistrat fiind recuperat.

Verificările declanșate au condus la stabilirea faptului că persoana în cauză, un bărbat în vârstă de 47 de ani, are calitatea de polițist, astfel că, în contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, în baza probatoriului administrat de către polițiștii Biroului Control Intern a fost dispusă reținerea acestuia pentru 24 de ore.

În continuare, cauza se află sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Concomitent, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus demararea cercetării disciplinare față de acesta.

Menționăm, de asemenea, faptul că în luna martie a anului 2020, la nivelul inspectoratului, prin intermediul Biroului Control Intern a fost demarată o cercetare disciplinară față de polițistul în cauză, suspendată, conform prevederilor, pe perioada efectuării cercetărilor penale”, spun reprezentanții poliției din Cluj.

Citeste si:
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București
Un nou magazin Victoria’s...

Iacob Rât a mai avut probleme cu legea, după ce acum câțiva ani și-a bătut nevasta cu o bâtă.

Polițistul a furat și în urmă cu doi ani

În 2020, Iacob Rât a fost acuzat niște flexuri dintr-un alt magazin. Procurorii de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au deschis atunci un dosar penal pentru furt. Anchetatorii au făcut percheziție la domiciliul lui I.R., unde au fost găsite flexurile, dar nu s-a mai putut proba proveniența. Rât studia modul în care erau montate camerele de supraveghere și încerca să acționeze acolo sunt sunt zonele slab acoperite. Din acest motiv, acum 2 ani nu a fost filmat fix când a pus mâna pe flexuri, scrie stiridecluj.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Aprilie 2022 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.