Aninoasa a reușit să iasă din blocajul financiar în care o lăsase o decizie a Autorității Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Primarul localității din Gorj a dus problema în instanță și a câștigat, iar acum încearcă să recupereze o parte din banii pe care i-a pierdut prin blocarea proiectelor. 

 

Aninoasa, blocată timp de șapte ani din cauza unei decizii ANAF

Acum șapte ani, ANAF a constat un prejudiciu de două milioane de lei la un proiect privind modernizarea unui drum din comuna gorjeană din Oltenia. Efectul a fost blocarea conturilor primăriei, astfel că localitatea parcă a rămas a nimănui.

Lipsește canalizarea, casele racordate la sistemul de alimentare cu apă sunt prea puține pentru secolul în care ne aflăm, iar drumurile sunt neasfaltate. Chiar și sediul primăriei este în paragină.

„Au mers să discute cu șefii lor, așa mi s-a spus verbal”

„O comisie economico-financiară a venit la solicitarea organelor de cercetare penală, respectiv DIICOT. Au venit, mi s-a spus că totul este în regulă. Au mers să discute cu şefii lor, aşa mi s-a spus verbal. Apoi au spus că nu mai este bine şi au realizat o inspecţie economico-financiară la societatea care efectua atunci lucrarea pe fonduri europene”, a declarat Ilie Pietroi, primar Aninoasa, pentru Observator.

„Practic din 2016 şi până în prezent nu am putut să accesăm niciun proiect finanta din fonduri europene. Ba mai mult decat atat, la proiectele pe care le-am inceput, sediul primăriei Aninoasa, pe care l-am şi pierdut, a fost admis la finantare si am pierdut”, a completat edilul.

Oficialul e de părere că acel control a fost, de fapt, o răzbunare politică, așa că a chemat ANAF în instanță și, după doi ani de judecată, a câștigat procesul la Înalta Curte de Casație și Justiție. El cere acum patru milioane de lei despăgubiri pentru investițiile pierdute.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.