OMS a afirmat că mai multe țări din Europa, precum Germania, Franţa, Italia şi Marea Britanie, au renunțat prea brusc la măsurile anti-COVID, iar acum se confruntă cu o creștere a cazurilor de infectare cu subvarianta BA.2.

Țările din Europa au renunțat la restricții prea brusc

Hans Kluge a declarat în cadrul unei vizite efectuate în Republica Moldova că este precaut cu privire la situația epidemiologică din Europa și rămâne întâi de toate optimist

În 18 din cele 53 de țări din zona OMS Europa au fost înregistrate creșteri ale cazurilor de infectare cu COVID-19.

Ţările în care observăm o creştere importantă (a cazurilor) sunt Marea Britanie, Irlanda, Grecia, Cipru, Franţa, Italia şi Germania”, a afirmat Hans Kluge.

Aceste ţări au ridicat brusc restricţiile de la ‘prea mult’ la ‘insuficient’ ”, a mai spus oficialul ONU.

Peste 5,1 milioane de cazuri noi în ultimele 7 zile

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a scăzut semnificativ după ce a atins un vârf la sfârșitul lunii ianuarie 2022, potrivit datelor OMS. Însă se pare că o ușoară creștere are loc din nou de la începutul lunii martie.

În ultima săptămână, în zona OMS Europa s-au raportat peste 5,1 milioane de cazuri noi de infectare şi 12.496 de decese. Numărul total de cazuri înregistrate de la începutul pandemiei de coronavirus a crescut la aproape 194,4 milioane, iar numărul deceselor a ajuns la peste 1,92 milioane.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Martie 2022 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.