O refugiată din Ucraina a avut parte de un moment pe care nu a putut să nu îl povestească mai departe. Femeia se afla într-o benzinărie în momentul în care un român simplu a decis să îi întindă o mână de ajutor, imediat după ce acesta a aflat țara de unde provine. 

O ucraineancă, lecție de viață din partea unui român

Yulia Chernitskaya era antrenoare de fitness în Ucraina, dar a fost nevoită să își lase în spate locul de muncă, locuința, dar și întreaga viață pe care o avea, pentru a-și salva viața. Femeia s-a îndreptat către România, la scurt timp după ce țara ei natală a fost atacată de ruși, iar odată ajunsă la graniță a avut parte de o primire așa cum nu s-ar fi așteptat vreodată.

Mai mult de atât, aflată într-o benzinărie de la noi, Yulia Chernitskaya a primit o lecție de viață extrem de importantă pe care nu va putea să o uite vreodată. Un bărbat trecut de vârsta de 60 de ani s-a oferit să îi ofere niște bani, după ce a întrebat-o dacă este din Ucraina, sumă de bani pe care a refuzat-o, când și-a dat seama că nu era tocmai un om bogat.

Acesta a insistat și a mai scos din buzunar 100 de lei în afara celor pe care îi dăduse deja, iar Yulia Chernitskaya nu și-a mai putut stăpâni lacrimile.

”Acești bani i-ai primit de la un bărbat de 60-65 de ani într-o benzinărie, când am ieșit și mă îndreptam spre mașină după ce achitasem un plan. El și-a șters parbrizul și m-a întrebat în română 'Ucraina?', 'Ucraina', i-am răspuns.

Probabil m-a așteptat când a văzut numărul de Ucraina. Și-a deschis portofelul, mi-a dat 100 de lei și a spus 'glorie Ucrainei!'. Am început să plâng. Am refuzat să iau bani, mai ales că am văzut că avea o mașină veche. Însă el și-a deschis iar portofelul și mi-a mai dat 100 de lei, mi-a spus că sigur am nevoie. Nu mi-am putut stăpâni lacrimile. Până la urmă, nici nu știe că am patru copii care mă așteaptă. Și bine că nu i-am spus, că sigur își golea portofelul. Am vrut să-l îmbrățișez, dar nu m-a lăsat. Dacă acest om îmi citește postarea trebuie să știe că a ajutat o mamă a patru copii. Am stat în tăcere în mașină, mi-am șters lacrimile și nu puteam înțelege. Așa ceva?!”, a notat Yulia Chernitskaya, pe Facebook.

Citeste si:
Andreea Bănică, mărturisiri dureroase din trecut. Cum i-a fost...
Andreea Bănică, mărturisiri...

”Întreaga lume ne susține și ne ajută. Ne oferă cazare pe gratis, mâncare, bani, și haine, în timp ce vecinii noștri din Rusia ne omoară. Mulțumim, tuturor, celor care m-au adoptat împreună cu ai mei copii, care m-au ajutat cu tot. Mulțumim prietenilor care ne-au trimis bani pentru a avea din ce să trăim. Camarazi, războiul m-a învățat multe, mi-a deschis ochii, mulțumim pentru experiență, dar, vă rog, plecați! Nu merităm asta. Plecați!”, a mai transmis ea.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.