Un militar român a murit în Poligonul Smârdan din județul Galați după ce a fost călcat din întâmplare de un tanc.

Un militar a murit strivit de tanc

Ministerul Apărării Naționale a confirmat întâmplarea nefericită ce a avut loc astăzi, în Poligonul Smârdan din județul Galați. Militarul român, în vârstă de 36 de ani, ar fi fost călcat accidental de un tanc în timpul unui exercițiu de pluton. Se presupune că tancul ar fi avut probleme și ar fi rămas fără frâne.

Mai multe ambulanțe de la Serviciul Județean din Galați și o autospecială SMURD s-au deplasat de urgență la locul accidentului. În urma încercărilor disperate ale medicilor de a-i salva viața bărbatului, acesta nu a supraviețuit. La moment nu se cunosc prea multe detalii despre circumstanțele în care a avut loc tragedia.

Autoritățile au pornit o anchetă cu privire la cazul de la poligonul Smârdan, la care participă și reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, Parchetul Militar, polițiști și procurori.

Retail jobs

Premierul Ciucă a transmis condoleanțe familiei bărbatului

Analistul militar, Radu Tudor, a declarat că astfel de accidentări și tragedii se întâmplă frecvent nu doar la noi în țară, dar oriunde, deoarece nu toate lucrurile pot fi preîntâmpinate. Această meserie implică multe responsabilități, dar totodată și multe riscuri.

”Meseria asta este plină de riscuri și ea implică o rigoare exemplară pentru a ne feri de accidente. Astăzi, un soldat călcat de tanc în poligon. Astfel de tragedii apar pe fondul unei indiscipline, pe fondul nerespectării stricte a unor reguli subliniate de fiecare dată de personalul militar. Probabil ancheta Parchetului Militar va scoate la iveală astfel de nereguli”, a declarat analistul militar, Radu Tudor.

Citeste si:
Cu cât vor fi plătiți rezerviștii voluntari
Vasile Dîncu spune că legea...

Nicolae Ciucă și-a exprimat condoleanțele familiei bărbatului care și-a pierdut viața în timpul exercițiului.

“Sunt alături de familia militarului care și-a pierdut viața la Smârdan, pe timpul activității de instruire cu tancurile. Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 36 de ani, și-a pierdut viața la datorie. Transmit condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis premierul României.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.