Accident de muncă la Uzina Electrică Paroșeni, în noaptea de joi spre vineri, transmite ISU Hunedoara. Un bărbat în vârstă de 35 de ani suferit arsuri grave și a murit după ce a fost acoperit cu cenușă. O anchetă va stabili împrejurările în care s-a produs accidentul. 

Un bărbat de 35 de ani a murit acoperit cu cenușă la Uzina Electrică Paroșeni

Victima a suferit arsuri grave, fiind acoperită cu cenușă în timp ce verifica o gură de vizitare. La fața locului au intervenit echipaje de la SMURD Vulcan, SAJ și IPJ. Manevrele de resuscitare efectuate de echipajele medicale nu au avut rezultat, iar muncitorul a fost declarat decedat.

O anchetă va stabili în ce condiții s-a produs tragedia.

„Accidentul de muncă a avut loc la Uzina Electrică Paroșeni, în jurul orei 23.00, joi. Un barbat în vârstă de 35 de ani a suferit arsuri grave, fiind surprins și acoperit cu cenușă în timp ce verifica o gură de vizitare. A intervenit SMURD Vulcan și un echipaj SAJ.

Manevrele de resuscitare efectuate de echipajele SMURD și SAJ nu au avut rezultat. Muncitorul a fost declarat decedat”, a declarat Roxana Mateuț, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara, conform cronicavj.ro.

Termocentrala Paroșeni

Termocentrala Paroşeni este situată în centrul depresiunii Petroşani, în apropierea Preparaţiei Lupeni şi a Exploatării Miniere Paroşeni, având ca obiectiv producerea energiei termice pentru oraşele Lupeni, Vulcan, Aninoasa, Petroşani şi energie electrică livrată în Sistemul Energetic Naţional.

Centrala a fost construită în două etape de dezvoltare, prima fiind pusă în funcțiune în intervalul 1956 - 1959, compusă din trei cazane cu circulație naturală și 3 turbine. Ca urmare a politicii de industrializare a țării, în perioada 1962 - 1964, a fost construită și pusă în funcțiune a doua etapă a centralei, care constă dintr-un bloc de 150 Mw, compus din două cazane de abur cu strabatere forțată, o turbină de condensație cu supraînvălzire intermediară.

Citeste si:
Preotul Mirea Vîrtejanu, sfaturi pentru Monica Odagiu, după ce a...
Preotul Mirea Vîrtejanu,...

Între 1981 și 1983 s-au schimbat cele trei turbine de 50 Mw de condensație în turbine de termoficare cu prizee reglabile, s-au montat boilere de bază aferente celor trei turbine, instalația de reducere răcire, stația de pompe de termoficare și conducte magistrale. Astfel, CET Paroșani a devenit sursa de căldură care alimentează cu energie termică orașele Lupeni, Vulcan, Aninoasa și Petroșani. În prezent, centrala a fost introdusă într-un program de reabilitare.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.