Ucraina trece acum prin cele mai cumplite momente. Rusia a atacat nemilos Ucraina și continuă pe parcursul deja a trei săptămâni să distrugă orașe întregi și să acapareze teritoriul. În toată teroarea aceasta, ucrainenii încă mai găsesc motive pentru a zâmbi și a se bucura de fiecare moment. Un cuplu de ucraineni a decis să își unească destinele acum, pe timp de cumpănă.

S-au căsătorit în vreme de război

Irina și Pavel, doi îndrăgostiți din orașul Kaluș, regiunea Ivano-Frankivsk, au ales să se căsătorească pe timp de război. Cei doi și-au oficializat relația în adăpostul stării civile. Ceremonia de nuntă a fost întreruptă de sunetul alarmei antiaeriene, însă acest lucru nu i-a împiedicat să își spună un „DA” sincer și pentru toată viața.

Pavel activează în calitate de medic pe ambulanță și a primit un scurt concediu după ce a ieșit din orașul Bucha, în apropiere de Kiev. Băbatul a promis că dacă va reuși să rămână în viață, se va căsători cu aleasa inimii sale.

Sirena antiaeriană a început să răsune când tinerii completau actele, însă au continuat ceremonia. Noua familie a primit certificatul de căsătorie în adăpostul stării civile.

10.683 de cupluri s-au căsătorit de la începutul războiului

În conformitate cu legea marțială care a fost aplicată în Ucraina la scurt timp de la începerea războiului, direcțiile civile de stat activează în regim obișnuit. Desigur, în zonele de conflict în care se duc lupte grele și pericolul este mai mare, se face o excepție.

În cele 21 de zile de la declanșarea războiului din Ucraina, 10.683 de cupluri de îndrăgostiți au ales să se căsătorească oficial.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.