Meteorologii au anunțat că în următoarele zile ar putea ajunge un nor de praf saharian peste România. Acest fenomen ar putea afecta și Europa, mai ales țările din vest, de exemplu Spania, Franța, Portugalia, sudul Angliei și vestul Italiei.

Nor de praf saharian peste România

România s-ar putea confrunta cu un nor de praf saharian în următoarele zile. Furtunile puternice din deșertul Sahara sunt bine cunoscute în întreaga lume. Acestea ar putea afecta cea mai mare parte din țările europene, mai ales, țările din vest.

În anumite regiuni din Spania, cerul s-a colorat într-o nuanță pronunțată de portocaliu, fiind vizibilă prezența norului de praf saharian.

Meteorologii susțin că acest fenomen este unul absolut obișnuit pentru sezonul de primăvară și poate dura până la începutul toamnei.

Prognoza meteo 16 martie 2022

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de miercuri, 16 martie 2022. Specialiștii meteo au anunțat că temperaturile de primăvară se lasă așteptate, căci după valorile pozitive înregistrate în ultimele zile urmează un val de aer polar ce va aduce din nou în termometre grade ca în toiul iernii.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.