Social 15 Martie 2022 09:52 de Clara Vacaru

O femeie din Baia Mare a fost chemată la bancă să plătească o datorie în sumă de 1 ban. 

O femeie din Baia Mare a fost sunată de o firmă de recuperare de creanţe şi a fost somată să meargă la bancă pentru a-şi plăti o restanță de 1 ban.

„Eu nu mi-am dat seama cine m-a sunat, decât după ce am mers la bancă. Eram la rând şi m-am gândit să sun pe numărul de pe care am fost sunată cu o zi înainte, în speranţa că voi afla astfel cine m-a sunat de la bancă. Dar a răspuns un robot şi aşa am aflat că este o companie de management al creanţelor. Probabil că băncile au firme de genul acesta partenere, dar cei de acolo nici nu se mai uită ce datorii ai. Te sună că eşti dator, şi gata. Cum să te sune pentru datorie de 1 ban? I-am spus doamnei la telefon că pentru suma asta nu merita nici să facă un apel, dar doamna mi-a răspuns că suma nu are relevanţă. Poate fi un ban, cinci bani sau un milion de euro. Eu cred că nu se uită la sume, nu judecă. A zis că de ce nu m-am închis contul. Dar, de ce să-l închid, dacă nu vreau. Am ataşat un card de credit la acel cont. De ce să-l închid?, a povestit Ada Crişan, potrivit adevarul.ro.

Băimareanca a căutat la prieteni o monedă de 1 ban

Femeia a căutat pe la prieteni şi pe la cunoştinţe o monedă cu această valoare și a mers apoi la bancă să își plătească datoria. Și angajata băncii a fost nedumerită când a aflat suma de plată.

„M-a întrebat:

I-am spus că am fost sunată de o firmă de managementul creanţelor şi că am fost anunţată că trebuie să vin să o plătesc. Şi am venit să o plătesc. Am fost curioasă dacă îmi dă chitanţă”, mai spune femeia care, într-un final, și-a achitat datoria ”fabuloasă”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.