Şeful DSU, Raed Arafat, a îndemnat românii să își facă stocuri raționale de produse alimentare în caz de cutremur sau alte dezastre naturale, fără a crea haos și panică.

 

Arafat, recomandare pentru stocurile de alimente în caz de situații extreme

Arafat susține că românii ar trebui să țină cont de recomandările anterioare care s-au făcut în legătură cu stocurile alimentelor pe timp de dezastre.

"La acest moment, stocurile obişnuite pe care noi le-am recomandat altă dată pentru dezastre naturale, rămân valabile. Pentru cutremur sau cum am recomandat pe tot parcursul anului", a afirmat Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a menționat că la moment românii pot sta liniștiți pentru că nu se pune problema unui război în România și nu este cazul să se facă agitație și panică în zadar.

"La acest moment, să spunem ca să meargă lumea să se pregătească de război cred că asta a fost explicat şi altă dată... suntem o ţară membră NATO, ideea de a avea război pe teritoriul României la acest moment nu cred că o pune cineva pe masă. Deci nu are rost să inducem panică, aşa cum a fost în ultima perioadă.

Arafat a amintit despre haosul creat după zvonurile majorării prețului combustibililor, după care a urmat haosul cu uleiul.

„A venit ştirea falsă cu benzina, după care s-a încercat cu uleiul. Din fericire, acolo informaţiile au venit rapid şi oamenii nu au picat pradă acestei dezinformări", a explicat Raed Arafat.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.