De câteva zile, pe rețelele de socializare circulă tot mai multe imagini în care oamenii cumpără produse alimentare înm cantități industriale, iar rafturile magazinelor sunt goale. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că România dispune de suficiente stocuri de alimente și produse neperisabile și nu există motiv de panică în rândul populației.

România are suficiente stocuri de alimente

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a afirmat că România dispune de suficiente stocuri de alimente şi produse neperisabile pentru următoarea perioadă. Panica s-a declanșat după ce pe internet au apărut mai multe poze cu rafturi goale ale magazinelor și cu românia care cumpără ulei, zahăr și alte alimente în cantități industriale.

„România are suficiente stocuri de alimente şi produse neperisabile. Autorităţile sunt în contact permanent cu retailerii”, a spus, sâmbătă, Cărbunaru.

Proiect de hotărâre pentru acordarea de gratuităţi şi facilităţi pentru transportul refugiaților ucraineni

Magazinele au destulă marfă în depozite pentru a asigura întreaga populație cu alimente și nu este cazul ca populația să facă cumpărături în avans.

În ședința de Guvern ce va avea loc astăzi se va discuta despre un proiect de hotărâre care presupune acordarea de gratuităţi şi facilităţi pentru transportul refugiaților ucraineni.

Cărbunaru asigură populația că există alimente pentru toată lumea, iar panica și haosul este irelevant în această situație. Deja de câteva zile pe mai multe rețele de socializare circulă imagini în care oamenii cumpără disperați baxuri de ulei, făină sau alte produse alimentare de bază.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Martie 2022 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.