Prețul carburanților explodează cu fiecare zi tot mai mult. Aseară șoferii au format cozi imense la benzinării pentru a se aproviziona din plin după ce au apărut zvonuri că din această dimineață prețul combustibilului va crește drastic. Prețul carburanților din Capitală în această dimineață a înregistrat prețuri între 7,43 şi 9,59 lei.

Cât costă benzina și motorina în Capitală acum

Un litru de benzină standard costă 8,65 lei la benzinăriile MOL, 8,08 lei la OMV, 7,99 Petrom şi 7,43 Lukoil. Benzina premium are un preț de 9,09 la MOL, 8,68 lei la OMV, 8,45 lei la Petrom şi 7,65 lei la benzinăriile Lukoil, potrivit datelor publicate în aplicația Monitorul Preţurilor la Carburanţi.

Un litru de motorină standard a ajuns să coste 9,12 lei - MOL, 8,24 - OMV, 7,99 - Petrom şi 7,98 - Lukoil, iar prețul motorinei premiul este de 9,59 - MOL, 8,78 lei - OMV, 8,35 - Petrom şi 8,34 Lukoil.

În aplicaţie nu sunt publicate prețurile carburanţilor comercializaţi de benzinăriile Rompetrol, deoarece companie a avut parte de un atac cibernetic zilele trecute, însă potrivit datelor afişate la benzinăria din Şoseaua Viilor din Capitală, prețurile la benzină şi motorina standard sunt de 7,63 lei.

Consiliul Concurenței investighează scumpirea carburanților

Consiliul Concurenţei monitorizează piaţa carburanţilor şi investighează situaţiile în care preţurile au crescut foarte mult, fără a avea o justificare economică. Anticiparea unui anumit preţ ce ar trebui practicat de către o companie şi anunţarea acestuia în piaţă poate intra sub incidenţa prevederilor Legii Concurenţei.

Companiile trebuie să îşi stabilească în mod independent politica de preţuri, în funcţie de propria strategie şi de structura costurilor implicate de desfăşurarea activităţii, înţelegerile şi/sau acţiunile concertate referitoare la comportamentul pe piaţă fiind sancţionate de legislaţia în domeniu


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.