Social 10 Martie 2022 10:12 de Clara Vacaru

Proprietarul benzinăriei MOL din Beiuş care a vândut miercuri benzina cu 11 lei/L, susține că a fost nevoit să pună acest preţ după ce ar fi cumpărat un lot de combustibil foarte scump.

Daniel Degău, administrator şi unul din patronii firmei Desira Impex, care mai deţine şi două benzinării partenere Rompetrol, susține că a fost nevoit să crească prețul carburantului pe 11 lei/litru, deoarece a cumpărat și el la un preț mai ridicat din depozit.

„Am fost obligat să scumpesc pentru că am cumpărat mai scump. Am cumpărat din depozit carburantul cu 8,6 lei litrul, în condiţiile în care eu până acum la pompă l-am vândut cu 7,6! Mi-au zis că dacă nu-mi convine să nu iau. Şi aşa am o cisternă pe care nu mi-au umplut-o! Mâine va fi şi mai scump, am înţeles că va fi 10 lei litrul. S-a scumpit şi carburantul la depozitul Rompetrol, azi era tot 8,6 lei/litru, deci se scumpeşte şi la ei. La depozitele MOL se eliberează combustibil doar pentru benzinăriile proprii şi partenere, la fel şi la Rompetrol", a explicat el, potrivit adevarul.ro.

Ministrul Energiei spune că nu există temei pentru creșterea prețului

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că nu există argumente pentru o creştere nejustificată a preţurilor combustibilului. Începând de astăzi, vor avea loc controale la benzinariile care au crescut prețurile.

Aplicația Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi

În România, consumatorii pot utiliza aplicaţia Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi pentru a afla care sunt preţurile practicate de benzinării. Aplicaţia este valabilă atât sub formă de aplicaţie web, cât şi ca aplicaţie mobilă (IOS şi Android) ce poate fi descărcată din App Store şi Google Play şi afişează preţurile pentru carburanţii standard şi premium (benzină şi motorină) practicate în staţiile de distribuţie, oferind multiple facilităţi de căutare, sortare şi filtrare a datelor.

Citeste si:
Inflație mai mică, prețuri mai mari. Rata anuală a inflației a...
Inflație mai mică, prețuri...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.