La staţiile de benzină din Craiova s-au format, miercuri seara, cozi interminabile, după ce au apărut informaţii că preţul se ridică joi la 10 lei/litru. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că nu există motive reale pentru creşteri accelerate de preţuri în România. 

Craiova: Cozi interminabile la benzinării; unele stații au ridicat prețul la 9 lei/litru

Mai multe puncte de alimentare de pe Calea Severinul au închis în jurul orei 19:30 şi au schimbat preţul la 9 lei/litru, atât la benzină, cât şi la motorină. Au creat astfel nemulţumire în rândul şoferilor. Unii angajaţi au anunțat că de joi preţul va fi de 11 lei/litru.

„Avem combustibil, dar închidem pentru că se schimbă preţul la 9 lei, iar de mâine va fi 11 lei", a spus angajatul unei benzinării din Craiova când a fost întrebat de ce au oprit activitatea şi nu au mai permis accesul autoturismelor în incinta staţiei.

„Guvernul nu va permite niciun derapaj”

„Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă", a declarat Cărbunaru.

În urmă cu câteva ore, președintele USR, Cătălin Drulă, a publicat un mesaj pe contul de Facebook în care a descris că haosul de la pompă arată lipsa de încredere în această guvernare. Oficialul îl acuză „de incompetenţă" pe ministrul Energiei şi e de părere că „este nevoie de remaniere".

„Cozile la benzină arată lipsa de încredere în această guvernare, care şi-a dat cu stângul în dreptul toată iarna pe tema preţurilor la energie. Cum să vă mai creadă oamenii, domnule Ciucă? Cât mai trebuie să suportăm incompetenţa lui Virgil Popescu?", a scris liderul USR, pe Facebook.

În opinia lui, este „vremea unei remanieri" guvernamentale. „E demult vremea unei remanieri în această guvernare nătângă! USR a depus încă de acum o lună proiect de lege în Parlament pentru reducerea TVA de la 19% la 5% pentru carburanţi. Cîţu şi Ciolacu, vă tot dăm soluţiile, dar voi nimic! Oamenii aşteaptă soluţii. Aşteaptă decizii. De asta sunteţi acolo!", a adăugat Cătălin Drulă.

Citeste si:
Ce e bine să știi dacă vrei să te muți în Craiova
Ce e bine să știi dacă vrei...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Martie 2022 - 08 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.