Siguranță și încredere, dar nu cu ajutorul Poliției Locale. Primarul Ion Popescu din comuna Drăguțești, județul Gorj, a înlocuit agenții cu camere de supraveghere. Peste 20 de astfel de aparate au fost montate pe stâlpii din localitate. 

Poliția Locală din comuna Drăguțești a fost înlocuită cu camere de supraveghere

Soluția găsită de edilul localității Drăguțești a venit după ce sătenii s-au plâns că numărul spargerilor și furturilor din gospodării a crescut semnificativ. Astfel, oficialul a comandat zeci de camere de supraveghere, care au fost apoi montate pe toate străzile comunei. Ideea sa a dat roade, căci numărul ilegalităților a scăzut simțitor, iar acum localnicii stau fără frică în case.

„Vrem să dispară furturile, dar și infracțiunile care se petrecereau pe raza comunei”, a declarat primarul Ion Popescu.

„În primul rând, este vorba de siguranţa cetăţeanuluii. Vrem ca bătrânii noştri să doarmă liniştiţi în case. Anumiţi cetăţeni de etnie, veneau cu maşinile şi îi păcăleau. Intrau peste ei în case”, a mai spus acesta.

Investiția a costat aproximativ 30.000 de lei, mult mai puțin comparativ cu sumele pe care autoritățile ar fi trebuit să le scoată din visterie pentru polițiștii locali. Localnicii sunt încântați de metoda gândită de edil, iar reprezentanții primăriei locale se gândesc la pasul următor: achiziția unui sistem de monitorizare video mult mai performant.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Martie 2022 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.