David Muniz, șeful misiunii diplomatice a SUA la București, a vrut să îi liniștească pe toți românii și a transmis un mesaj clar și anume că România este în siguranță și că nimeni nu ar trebui să își facă griji. Americanii sunt pregătiți să trimită și mai mult sprijin țării noastre, în cazul în care acest lucru va fi necesar.

David Muniz: „România este în siguranţă”

David Muniz a mai vorbit și despre dorința României de a obține independența energetică a Europei, aducând în atenția oamenilor că americanii sunt foarte interați de sectorul energetic. Mai mult de atât, el a vrut să specifice și faptul că NATO este cea mai puternică alianță din istorie, a statelor democratice. Aceasta nu face altceva decât să apere democrația, iar războiul pe care Vladimir Putin l-a pornit în Ucraina este, după părerea sa, o amenințare la adresa țărilor lor.

„Primul lucru pe care l-aș spune pentru telespectatori este că este într-adevăr o onoare pentru mine să fiu şeful misunii, să conduc misiunea într-un moment ca acesta, într-o ţară aliată atât de puternică precum România. Parteneriatul nostru strategic nu a fost niciodată mai puternic și cred că astăzi vedem, dacă vreți, manifestarea fizică a acestui parteneriat. Statele Unite sunt aici cu forţe mari, ca aliat NATO. Suntem umăr la umăr alături de voi și ceilalți aliați ai noștri aici, în România. NATO este cea mai puternică alianţă militară din istorie. Spunem frecvent asta şi cred că acum demonstrăm asta. Ce înseamnă? Este o alianţă a statelor democratice şi apărăm valorile democratice. Lupta care se derulează în vecinătate, acest război tragic pe care dl. Putin l-a început voit, este un exemplu al ameninţării la adresa ţărilor noastre, a modului nostru de viaţă şi a valorilor noastre. Şi vedeţi astăzi că apărăm toate acestea. Și este important, așa cum ai spus, această unitate pe care o vedem între aliați. Cred că l-a surprins pe dl. Putin, într-o oarecare măsură, să vadă cât de repede şi puternic ne-am unit ca să ne opunem lui, ca să luăm măsuri să oprim ceea ce face.”, a declarat David Muniz, pentru digi24.ro.

Șeful misiunii diplomatice a SUA la București le-a transmis tuturor românilor că este foarte important să înțeleagă faptul că sunt foarte bine protejați și dacă armata rusă ar ataca un singur centimetru al României, ar înseamna că atacă toate celelalte țări care fac parte din alianță. Așadar, după spusele lui David Muniz, suntem în siguranță și nimeni nu ar trebui să se îngrijoreze.

„Este important, cred, pentru români să înțeleagă că sunt bine protejați în cadrul alianței NATO, că orice atac, pe orice bucăţică, orice centimetru din teritoriul oricărui aliat este un atac asupra noastră a tuturor. Vezi deja răspunsul la ameninţare şi cred că te poţi aştepta să vezi un răspuns și mai accentuat al SUA, mai mult sprijin SUA în România. Este, de asemenea, foarte bine să vedem toate trupele și soldații noștri lucrând împreună. Am avut privilegiul să merg recent la Mihail Kogălniceanu, unde am văzut la un loc contingente din Germania și Italia și, desigur, Statele Unite și România. Acum auzim că Belgia şi alţi aliaţi trimit trupe. Acesta este un semn vizibil de reasigurare pentru noi toți că alianța noastră funcționează și este puternică. Acesta a fost un lucru minunat pe care l-am văzut. Nu este ceva ce vedem des, din fericire pentru că nu avem astfel de crize des, dar este liniștitor să vedem asta. Și cred că, am auzit de fapt de la mulți români, din toate categoriile sociale, că sunt într-adevăr, foarte încrezători şi încurajaţi când văd asta. Așa că vreau să le spun telespectatorilor să știe că suntem aici ca aliați, ca să vă protejăm. România este în siguranţă.”, a mai declarat el, pentru aceeași sursă.

Citeste si:
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București
Un nou magazin Victoria’s...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.