Eurovision Song Contest este tot mai aproape. În această sâmbătă va avea loc Finala Eurovision România 2022, unde cei 10 finaliști vor lupta pentru a reprezenta țara la Torino. Evenimentul va putea fi urmărit la TVR1, TVRi, TVR Moldova, TVR+ şi pe canalul de Youtube al TVR, de la ora 21.00.

Finala Eurovision România 2022 va avea loc sâmbătă

La Selecția Naționană au fost înscrise 46 de piese dornice de a fi auzite pe marea scenă de la Torino. În urma etapelor de selecție coordonate de juriu, doar 10 piese au ajuns în etapa finală.

Juriul din acest an a fost format din Ozana Barabancea, Cristian Faur, Randi, Alexandra Ungureanu şi compozitorul Adrian Romcescu.

Cele 10 piese care vor evolua în etapa finală de selecție sunt:

  • Alex Parker & Bastien – „All this love”
  • Andrei Petruş – „Take me”
  • Cream, Minodora şi Diana Bucşă – „România mea”
  • Dora Gaitanovici – „Ana”
  • Gabriel Basco – „One night”
  • Kyrie Mendél – „Hurricane”
  • MØISE – „Guilty”
  • Petra – „Ireligios”
  • Vanu – „Never give up”
  • WRS – „Llamame”.

Eurovision 2021 a fost câștigat de Italia

Eurovision Song Contest 2021 a fost a 65-a ediție a Concursului Muzical Eurovision. Ediția din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus. Ediția din 2021 a avut loc în Rotterdam, Olanda, deoarece aceasta a câștigat concursul în 2019 cu piesa Arcade, interpretată de Duncan Laurence.

Ediția de anul trecut a fost câștigată de Italia cu piesa ”Zitti E Buoni” interpretată de trupa rock Måneskin. Italia a fost în topul favoriților a caselor de pariuri și a tuturor topurilor realizate. În acest an, Eurovision va avea loc în Italia, în orașul Torino.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.