Autorități naționale și companii private încearcă să găsească soluții pentru ca refugiații din Ucraina să ajungă cât mai ușor la destinații, după ce peste un milion de oameni au fugit din calea Armatei Ruse. Ministerul Transportului a anunțat că aceștia vor putea să călătorească gratuit cu CFR, iar Wizz Air le oferă curse gratuite cu avionul. În plus, obligația de a arăta un pașaport cu viză la granița cu Ungaria a fost ridicată. 

 

Anunțurile Wizz Air și CFR: Transport gratuit cu trenul și cu avionul pentru refugiații din Ucraina

Ministerul Transporturilor a anunțat miercuri că persoanele fugite din calea războiului Rusia-Ucraina vor putea călători gratuit cu CFR. Măsuri asemănătoare au fost luate și în alte țări europene. În paralel, operatorul Wizz Air a anunțat bilete gratuite, în luna martie, pentru zborurile de distanță scurtă.

„Toți cetățenii ucraineni circulă gratuit cu trenurile CFR (pe o perioadă nedeterminată, având în vedere situația din Ucraina);- La nivelul Regionalelor de Căi Ferate București Nord/Cluj/Galați/Iași persoanele refugiate din Ucraina primesc asistență de la autorități locale, ONG-uri;

Au fost create puncte speciale de informare cu translatori, s-au amenajat Săli de așteptare unde primesc apă și hrană;- Garniturile CFR Călători au fost suplimentate cu vagoane pentru a asigura călătoriile gratuite pentru refugiații din Ucraina”, a anunța ministrul Sorin Grindeanu.

„Wizz aer va ajuta ca refugiații ucraineni să ajungă la destinațiile lor, indiferent unde sunt acestea. Punem la dispoziție 100.000 de locuri gratuite pentru cursele pe distanță scurtă care pornesc din țările învecinate Ucrainei: Polonia, Slovacia, Ungaria și România”, au anunțat cei de la WizzAir pe pagina oficială a companiei.

ONU: Un milion de refugiaţi au fugit din Ucraina într-o săptămână

„În doar şapte zile, am asistat la exodul a un milion de refugiaţi din Ucraina către ţările vecine", a scris Înaltul Comisar al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Filippo Grandi pe Twitter.

„Pentru alte milioane, în interiorul Ucrainei, este timpul ca armele să fie reduse la tăcere, astfel încât asistenţa umanitară să poată ajunge şi să salveze vieţi”, a completat el.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Adunarea Generală a ONU a adoptat miercuri, cu o majoritate covârșitoare, o rezoluție care „cere ca Rusia să înceteze imediat utilizarea forței împotriva Ucrainei”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.