Prețul la combustibili crește cu fiecare zi tot mai mult. În Capitală, prețul unui litru de benzină superioară a depășit 8 lei. Totodată, cotațiile barilului de petrol sunt într-o continuă creștere, după conflictul militar din Ucraina.

Benzina în Capitală s-a scumpit

Benzina Premium de la stațiile de alimentare din București a ajuns să coste peste 8 lei pentru un litru. Este un nou record atins de prețul pentru litrul de benzină.

Motivul majorării prețului ar fi creșterile cotațiilor de petrol Brent. Chiar dacă au existat scumpiri ale cotațiilor și înainte de războiul pornit de Rusia contra Ucrainei, atacul militar care are loc deja de câteva zile a amplificat scumpirile de la pompă.

Prețul grâului de panificație a suferi schimbări semnificative

La moment, barilul de petrol Brent costă peste 100 de dolari, fiind o creștere de aproximativ 6% în mai puțin de o săptămână.

Din momentul declanșării războiului, bursele internaționale și alte produse s-au scumpit semnificativ. De exemplu, pentru gazele naturale cu livrare pe 22 aprilie, plătim în acest moment peste 100 euro/Mwh, o scumpire cu 14% în mai puțin de o săptămână.

Prețul grâului de panificație a suferit și el schimbări. Acesta are acum un preț de 322 euro/t, cu 12% mai mult față de perioada de dinaintea conflictului militar din Ucraina.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Martie 2022 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.