Bucureștiul a fost depășit de două mari orașe ale României în ceea ce privește calitatea vieții și gradul de satisfacție al locuitorilor.

Topul capitalelor la categoria calitatea vieții

Dintr-un total de 255 de orașe, Capitala României s-a clasat pe locul 188 în clasamentul privind calitatea vieții. Sofia, capitala Bulgariei, este pe locul 174. Budapesta se poziționează pe locul 172, în timp ce Varșovia este pe locul 158, iar Praga ocupă locul 98 în clasament.

Topul a fost realizat pe baza a mai mulți factori și indicatori privind calitatea vieții. Printre acești indicatori se numără costul vieții, sănătatea, prețurile imobiliarelor, traficul, gradul de poluare, clima și siguranța cetățeanului.

Costul vieții în orașele din România

La categoria „costul vieții” s-au luat în calcul prețurile de consum, precum alimente, transport și utilități. Nu au fost incluse costul chiriilor sau al ipotecilor. Dintre cele 582 de orașe analizate, Cluj-Napoca s-a poziționat pe locul 170, urmat de Constanța pe locul 141, Brașov pe 131, Iași pe 129 și Timișoara pe 124.

Bucureștiul a ocupat locul 171, la doar un punct distanță de Cluj-Napoca.

Gradul de poluare a orașelor din România

Potrivit clasamentului, Bucureștiul a fost desemnat cel mai poluat oraș din România, ocupând poziția 279 din 353 de orașe analizate.

În continuare urmează Iașiul pe poziția 186, Timișoara pe locul 172 și Clujul pe locul 115. Cel mai puțin poluat oraș din România este Brașov, care s-a clasat pe locul 73.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Ianuarie 2022 - 05 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.