O femeie a fost rănită pe trecerea de pietoni, marți, de o mașină cu numere de corp diplomatic. La volan se afla o tânără de 32 de ani - viceconsul la Ambasada SUA. Ea nu se afla sub influența alcoolului, potrivit rezultatului testului oficial. Victima, o femeie de 40 de ani, a fost luată de ambulanță. Ambasada SUA și Poliția au confirmat accidentul printr-un comunicat de presă.

Accident comis de o mașină a Ambasadei SUA în București: Femeie rănită pe trecere

Accidentul s-a produs în jurul orei 16:00, pe bulevardul Pipera. Femeia de 40 de ani a încercat să traverseze strada pe trecerea de pietoni, însă a fost izbită din plin de o mașină a Ambasadei SUA. La volan se afla viceconsulul Ambasadei Americii, care nu a dat prioritate pietonului. La fața locului au sosit rapid echipaje de Poliție și de salvare.

Victima a primit îngrijiri medicale în ambulanță, apoi a fost transportată de urgență la o unitate medicală. Polițiștii au deschis o anchetă. Oficialul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a ieșit zero. Femeia urmează să dea explicații anchetatorilor și să povestească ce s-a întâmplat și de ce nu a văzut pietonul.

Comunicatul oficial al Poliției:

„La data de 25 ianuarie a.c., în jurul orei 16:20, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier, pe bulevardul Pipera din Voluntari, soldat cu rănirea unui pieton.

La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii orașului Voluntari și ai Serviciului Rutier Ilfov, pentru efectuarea cercetărilor. De asemenea, la locul producerii accidentului s-a deplasat un echipaj medical, care a transportat victima, respectiv o femeie, în vârstă de 42 de ani, la o unitate spitalicească, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto, respectiv o femeie, de 32 de ani, a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ. În prezent, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov efectuează cercetări, pentru stabilirea situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun.”


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Ianuarie 2022 - 08 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.