Cea mai scăzută temperatură din această iarnă în judeţul Harghita s-a înregistrat în noaptea de luni spre marţi, la Topliţa, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 24,8 grade Celsius.

Cea mai scăzută temperatură din România în această iarnă

Potrivit meteorologului Adrian Paşol, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud, este vorba de cea mai scăzută valoare înregistrată în această iarnă în Harghita, temperaturi scăzute fiind consemnate şi în celelalte localităţi ale judeţului.

"Minimele în noaptea de 24 spre 25 ianuarie în judeţul Harghita au fost următoarele: Topliţa - minus 24,8 grade Celsius, Joseni - minus 23,7, Miercurea Ciuc - minus 22,2, iar Odorheiu Secuiesc - minus 19,6 grade Celsius. Aceste temperaturi s-au înregistrat pe un fond de cer senin, a fost senin în toată Transilvania, a prezenţei stratului proaspăt de zăpadă, precum şi a prezenţei masei de aer foarte rece, de origine polară, pe întregul teritoriul Transilvaniei, în cazul nostru", a declarat Adrian Paşol, pentru AGERPRES.

Potrivit sursei citate, temperaturile înregistrate sunt obişnuite pentru această perioadă a anului, nefiind depăşite recorduri de temperatură.

Se prevede o încălzire ușoară, cu ninsori slabe

Pentru perioada următoare, meteorologul Adrian Paşol a precizat că se aşteaptă o uşoară încălzire, cu ninsori slabe.

"Intrăm pe o încălzire, de la noapte şi, datorită cerului noros, automat nu va mai fi cazul să scadă atât (temperatura - n.r.). Va fi o încălzire uşoară, treptat, de la o zi la alta, cu maxime încă negative, astăzi chiar spre pragul de ger. De mâine (miercuri - n.r.) nu mai facem maxime în jurul gerului, ci mai spre zero, dar cu minus şi ninsori slabe aproape în fiecare zi, până în weekend, inclusiv", a arătat Adrian Paşol.

Citeste si:
Minus 32 de grade Celsius la stația meteo lezer din Munții Rodnei
Cea mai scăzută temperatură...

Valorile înregistrate marţi în Harghita sunt obişnuite pentru locuitorii judeţului, unde iernile sunt lungi şi geroase. Minima absolută a lunii ianuarie în Harghita s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1985, când termometrele au arătat minus 38,4 grade Celsius.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Ianuarie 2022 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.