Primul lot de vaccin anti-COVID pentru copii urmează să ajungă mâine în România.

Maine ajunge în țară prima tranșă de vaccin anti-COVID pentru copii

Primul lot constituie 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech. Acestea vor fi livrate pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de Pfizer, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în containere speciale cu gheață carbonică și folie etanșă, fiind în maximă siguranță.

Cum se va face distribuirea dozelor

Prin urmare, dozele de vaccin pentru copii vor fi împărțite astfel:

- Centrul Național de Stocare București: 42.000 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Brașov: 12.000 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Constanța: 12.000 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 12.000 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 12.000 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Iași: 12.000 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 12.000 doze.

Când începe vaccinarea copiilor

Începând cu 26 ianuarie, copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani se vor putea vaccina anti-COVID, doar cu acordul părinților sau a tutorelui legal.

Schema de imunizare planificată pentru această categorie de vârstă este de 10 micrograme/doză (10 µg), la un interval de 21 de zile. Vaccinarea fiecărei doze se va face intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

Pentru aceasta nu este neapărat nevoie de programare, părinții împreună cu copiii se pot prezentare direct la cabinetele centrelor de vaccinare special amenajate pentru copii sau în cabinetele medicilor de familie care au cerut doze pediatrice.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Ianuarie 2022 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.