Toate manifestațiile publice care au fost planificate pentru 24 ianuarie de Ziua Unirii la Iași au fost anulate din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu coronavirus. În timp de 10 zile Iașul a intrat în scenariul roșu din scenariul verde, cu o incidență COVID de aproape 5,21 cazuri la mia de locuitori.

Festivitatea de Ziua Unirii la Iași a fost anulată

Primarul municipiului Iași a anunțat că în acest an, manifestațiile de Ziua Unirii Principatelor Române organizate în Piața Unirii sau în alte spații publice din oraș sunt anulate din cauza situației pandemice. Pentru ca aceste evenimente să aibă loc ar trebuie ca să fie verificați și acceptați doar cei vaccinați sau care au trecut anterior prin boală.

”În acest an nu va fi niciun eveniment public organizat de nicio instituție în spațiul liber, motivat de faptul că ar trebui să selectăm persoanele vaccinate de cele nevaccinate sau trecute prin boală și alte condiții impuse de lege. Unirea românilor nu a fost selectată de istorie, prin urmare, dacă nu putem fi împreună, nu o facem și vom aștepta momente mai bune. Totodată, nu vom permite organizarea altor evenimente în afara cadrului de legalitate tocmai pentru a nu pune într-o situație dificilă sistemul sanitar românesc”, a precizat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Ce program a fost stabilit pentru 24 ianuarie la Iași

Chirica a mai menționat că la momentul actual ”o adunare publică în condițiile prevăzute de lege se poate desfășura doar cu un număr limitat de 100 de persoane trecute prin boală, vaccinate sau cu test negativ”.

În primă fază, s-a luat în calcul ca evenimentele organizate cu ocazia aniversării Zilei Unirii Principatelor Române să aibă loc într-un cadru restrâns și numai cu respectarea măsurilor sanitare care sunt în vigoare.

În ziua de 24 ianuarie, dimineața urma depunerea de jerbe și coroane de flori la mormântul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza care se află în incinta Mănăstirii Trei Ierarhi din Iași, iar pe parcursul zilei urmau să aibă loc vernisajele mai multor expoziții.

Citeste si:
24 ianuarie/Premierul Ciucă: „Rădăcinile României europene se...
24 ianuarie/Premierul Ciucă:...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Ianuarie 2022 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.