E anchetă DNA la Primăria Capitalei. Există suspiciuni de corupție și directori puși „pe pile”. Oamenii legii au descins, joi, în sediul instituției și în alte două baze din subordinea municipalității. Nimeni nu a fost dus la audieri, dar, după câteva ore de căutări, procurorii au găsit câteva dosare care le-au ridicat semne de întrebare și pe care le-au ridicat pentru a le analiza. 

 

Anchetă DNA la Primăria Capitalei. Există suspiciuni de corupție

Ancheta ar fi început în urmă cu aproape un an. Atunci, după ce a fost dat afară, un fost angajat al primăriei a mers la Direcția Națională Anticorupție (DNA) și a povestit procurorilor cum au fost aranjate mai multe concursuri de angajare, așa încât consilieri ai edilului să ajungă pe funcții de directori în diferite instituții din subordinea „navei-mamă”.

Este vorba despre Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic şi Directia generala de arhitectura peisagistica si monumente de for public. DNA nu a confirmat până acum această variantă și nu a oferit alte detalii. Certitudinea este că cel puțin o parte dintre faptele cercetate acum de către anchetatori s-au petrecut în timpul mandatului actualului primar al Capitalei, Nicușor Dan.

Nicușor Dan: Procurorii și-au făcut temele înainte de vizită, cu ajutor din primărie

„Au ajuns la mine la birou, au spus că vor să facă o percheziţie, am spus că bineînţeles, eu trebuie să plec la o conferinţă de presă. Au venit la mine, eu fiind şeful instituţiei, ca să îmi spună că au mandat de a ridica documente şi eu le-am spus "da", sigur.

Mi-au spus ceva legat de resurse umane, dar, pentru că pregăteam lucrurile pe care urma să vi le spun o să discut cu ei. Procurorii şi-au făcut temele înainte de vizită, cu ajutor din primărie”, a declarat Nicușor Dan.

Surse politice, citate de stiripesurse.ro, susțin că ar fi vorba despre angajări făcute în Primăria Capitalei de către Nicușor Dan, ca parte a înțelegerii cu fostul lider PNL, Ludovic Orban.

Citeste si:
Pregătirile pentru Târgul de Crăciun din București au început
Pregătirile pentru Târgul de...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Ianuarie 2022 - 09 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.