Cel mai în vârstă bărbat din lume, inclus în Guinness World Records, a decedat marți, 18 ianuarie, într-un oraș din nord-vestul Spaniei.

A murit cel mai bătrân bărbat din lume

Saturnino de la Fuente a fost un bărbat spaniol ce a intrat în Guinness World Records drept „cel mai bătrân bărbat din lume”. Acesta a decedat marţi, 18 ianuarie, la vârsta de 112 ani şi 341 de zile.

Potrivit NBC News, bătrânul a murit acasă în León, un oraş din nord-vestul Spaniei.

Guinness World Records i-a oferit lui De la Fuente titlul de „cel mai bătrân bărbat din lume” în luna septembrie 2021, când avea 112 ani şi 211 zile. Bărbatul s-a născut în cartierul Puente Castro din León, la 11 februarie 1909.

Cine a fost cel mai bătrân bărbat din lume

Saturnino de la Fuente a lucrat în calitate de cizmar, cochetând cu această meserie de la vârsta de 13 ani, într-o fabrică de pantofi, a menționat agenţia de ştiri de stat EFE din Spania.

Retail jobs

A trecut de pandemia de gripă spaniolă care a izbucnit în anul 1918 iar, împreună cu soţia sa, Antonina și-au întemeiat o familie, având şapte fiice şi un fiu, 14 nepoţi şi 22 de strănepoţi.

Bărbatul urmează să fie înmormântat miercuri, la un cimitir local.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Ianuarie 2022 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.