Taximetriștii fuduli, care vor să îi taxeze pe clienți cu sume exagerate sau care îi iau pe pasageri doar dacă le convine distanța, sunt în centrul atenției din nou. Reprezentanții Aeroportului Internațional din Iași au decis, sătui fiind de reclamații din partea călătorilor, să schimbe regulile. Totul până la ieșire, însă, căci modificările sunt obligații doar în incinta aerogării, apoi șoferii vor respecta normele municipalității.

Reguli noi în Aeroportul Internațional Iași

Peste o sută de reclamații în trei luni a primit conducerea Aeroportului Internațional din Iași. Situații neplăcute pentru clienți, promit oficialii, ar trebui să nu mai existe din februarie. De atunci, în parcarea aeroportului vor avea acces doar taximetriștii care plătesc o taxă lunară de 250 de lei și respectă o serie de reguli de conduită.

Nimeni nu mai are voie să refuze clienți. Important e ca mașina pe care o conduc să nu fie mai veche de 10 ani sau cu probleme tehnice, să aibă instalație de climatizare, un portbagaj încăpător și sistem de plată POS.

Cei care refuză o cursă pe motiv că este prea scurtă, vor rămâne fără permis de acces. Agenții de pază, jandarmii și polițiștii de la transporturi se vor ocupa de monitorizare, pentru a se asigura că în parcarea aeroportului sunt doar conducători auto care au primit aprobare.

„Avem agenții de pază, agenții de securitate, camere de supraveghere și bineînțeles, fără permis nu au ce caută pe raza aeroportului. Avem Poliția de Transporturi, Frontieră, jandarmi, avem mijloace de a aplica acest regulament”, a spus Romeo Vatră, director general interimar al Aeroportului Iași, potrivit topiasi.ro.

Activitatea de taximetrie este reglementată diferit în fiecare oraș. La Iași, de exemplu, taximetriștii vor respecta reguli stricte în aeroport și unele mai permisive în oraș.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Ianuarie 2022 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.