Rata de infectare cu coronavirus din București a crescut considerabil de la începutul acestui an. Luni, în Capitală a fost înregistrată o incidență de 5,67 de cazuri la mia de locuitori.

Incidența din București crește alarmant de repede

Rata de incidență cumulată calculată la 14 zile în Capitală a ajuns luni, 17 ianuarie, la 5,67 la mia de locuitori. Aceasta a înregistrat o creștere cu 0,5 la mie mai mare decât incidența de duminică, potrivit Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București.

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu din 12 ianuarie, când rata de infectare a depășit pragul de 3 la mie. Cu pași rapizi, aceasta se apropie de pragul de 6.

În prima parte a lunii iulie, incidența a început să crească, de la o valoare de 0,03 la mie, la un maximum de 16,54 la mie, în 22 octombrie. De la debutul pandemiei au fost înregistrate peste 1,9 milioane de cazuri.

Incidența COVID-19 din ultima săptămână


  • 17 ianuarie – 5,67؉

  • 16 ianuarie – 5,17؉

  • 15 ianuarie – 4,62 ؉

  • 14 ianuarie – 4,1 ؉

  • 13 ianuarie – 3,63 ؉

  • 12 ianuarie – 3,32 ؉

  • 11 ianuarie – 2,97 ؉

După apariția variantei Omicron, numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a început să crească brusc, în special după confirmarea primelor două cazuri în România, pe 4 decembrie 2021.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Ianuarie 2022 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.