Cazul șocant de sechestrare și abuz a fost depistat de polițiști la finalul lunii decembrie, în comuna Jugureni, județul Prahova. Tatăl îți ținea fiica prizonieră într-o construcție de tip buncăr. Femeia nu a mai fost văzută în societate din 2011, nu era înregistrată în evidențele niciunui medic de familie și primea medicație antiepileptică fără prescripție. Public, părintele acesteia afirma că fata sa se află în America și că este bine, se arată în documentul cu motivarea deciziei Tribunalului Prahova. Instanța a respins contestația formulată de inculpat împotriva arestării preventive.

Noi detalii în cazul femeii sechestrate de tată într-un buncăr din Jugureni

Conform sursei citate, în data de 28 decembrie 2021, persoana vătămată a fost eliberată de către organele de poliție, după ce a fost găsită în locuință, pe o canapea, având libertate de mișcare în cadrul acestei încăperi. Aceasta prezenta o stare de senilitate, fără a putea oferi răspunsuri coerente cu privire la situația în care a fost găsită. Bărbatul de 77 de ani care a sechestrat-o a fost arestat preventiv la scurt timp.

„Imobilul (...) este amplasat într-o zonă izolată, fiind împrejmuit cu gard din plasă de sârmă. În gospodărie este ridicată o casă din chirpici, nelocuită şi o construcţie din beton, tip buncăr. Această clădire tip buncăr este prevăzută cu o singură fereastră şi o uşă de acces, ambele prevăzute cu grilaje metalice, la exterior, iar grilajul uşii având un sistem de asigurare tip lacăt, care a fost găsit în poziţia închis/asigurat.

De asemenea, uşa confecţionată din material tip PVC-termopan a fost găsită în poziţia închis/asigurat. În această construcţie, pe o canapea a fost găsită numita XX, care avea libertate de mişcare în cadrul acestei încăperi, prezenta o stare de senilitate, fără a putea oferi răspunsuri cu privire la situaţia în care a fost găsită", se arată în documentul citat de AGERPRES.

Fratele vinovatului le-a mărturisit anchetatorilor că nepoata sa nu a mai fost văzută din 2011. În acest timp, a vorbit cu inculpatul despre starea de sănătate a fetei, sfătuindu-l să apeleze la specialiști. Declarațiile martorilor audiați confirmă spusele unchiului femeii cum că aceasta nu a mai fost zărită încă din anul 2011 pe raza localității și nici vizitată de rudele sale.

„Judecătorul reţine faptul că inculpatul a recunoscut cu ocazia audierii (...) că o ţinea pe persoana vătămată închisă într-un imobil prevăzut cu o uşă de acces, securizată cu grilaje metalice, la exterior, prevăzute şi cu un sistem de asigurare tip lacăt (...). Acesta şi-a justificat gestul prin nevoia de a o proteja pentru a nu-şi face rău în momentul unei crize de epilepsie care se putea petrece în afara imobilului, cum s-a întâmplat în urmă cu un an de zile când a găsit-o la liziera pădurii lovită la cap", se arată în motivarea instanţei.

Citeste si:
Roxana Dobre, marcată de pierderea tatălui său. Soția lui Florin...
Roxana Dobre, marcată de...

Explicațiile bărbatului pentru decizia de a-și ține fiica izolată

Întrebat de către judecător de ce nu a cerut asistență medicală de specialitate sau internarea într-o unitate medicală, individul a răspuns că starea de sănătate a fiicei se îmbunătățise „și totuşi o ţinea închisă într-o încăpere prevăzută cu mai multe rafturi metalice şi o podea de ciment, fiind astfel expusă unor riscuri majore de a se accidenta în cazul declanşării unei crize de epilepsie când era lăsată singură în locuinţă”.

„Ceea ce atrage atenţia judecătorului este lipsa de responsabilitate, indiferenţa faţă de nevoia de asistenţă medicală a propriului copil, persoana vătămată XX, care nu era înregistrată în evidenţele unui medic de familie, deşi se afla pe teritoriul României încă din anul 2011 şi, totodată, îi administra un medicament carbamazepină fără a exista prescripţia medicului specialist şi fără o evaluare periodică a efectelor acestui tratament", notează judecătorul.

Citeste si:
Clopote inteligente de zeci de mii de euro la o biserică din Prahova
Clopote inteligente de zeci...

Acuzatul a susținut că dormea în aceeași cameră cu fata. Dovezile indică contrariul

Pârâtul a declarat în fața judecătorului că dormea constant în aceeași încăpere cu fiica. Inexistența unui alt pat față de cel în care dormea victima și găleata cu fecale infirmă această ipoteză, arată instanța. Mai mult, la audieri, persoana vătămată a spus că inculpatul nu locuia împreună cu ea, ci doar o vizita uneori, fără a dormi în cameră.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Ianuarie 2022 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.