Duminică după amiază a avut loc un cutremur cu magnitudinea în zona Vrancea de 4,5 grade pe scara Richter, la o adâncime de 145 de kilometri.

Cutremur de 4,5 grade în zona seismică Vrancea

„În ziua de 16.01.2022, 15:43:12 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur mediu cu magnitudinea EWS 4.5, la adâncimea de 145.813 km. Cutremurul s-a produs la 63km E de Brasov, 94km SV de Bacau, 98km N de Ploiesti, 134km V de Galati, 137km NV de Braila, 153km N de Bucuresti, 159km NE de Pitesti, 174km E de Sibiu, 178km SV de Iasi, 218km N de Ruse” a precizat Institutul Național de Fizică a Pământului.

Acesta este deja al doilea seism produs în această zi în zona Vrancea, fiind resimțit pe o suprafață întinsă.

Un alt cutremur a avut loc în această noapte

În noaptea de sâmbătă spre duminică a avut loc un alt seism cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter la ora locală 23:51, în zona seismică Vrancea.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 106 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 87 km est de Braşov, 97 km sud de Bacău, 99 km nord-est de Ploieşti, 107 km vest de Galaţi, 109 km nord-vest de Brăila şi 148 km nord de Bucureşti.

Retail jobs

Sâmbătă, în zona seismică Vrancea au fost înregistrate alte trei cutremure, două în judeţul Buzău cu magnitudini de 3,7 și 3,3, şi unul în judeţul Vrancea, de 3,5 grade pe Richter.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Ianuarie 2022 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.